Saikinga prabanga spinduliuojantys šviesūs namai. „Interjeras gali būti madingas, stilingas ir išskirtinis, tačiau svarbiausia, kad jis būtų teisingas – reikia pajausti ne tik būsto viziją, bet ir žmogų, kuris ten gyvens“, – tai yra interjero dizainerės Rasos Samulionienės moto. Dažniausiai jos kuriamame interjere susipina skandinaviškasis ir modernios klasikos stiliai.

„Modernumas žmonėms jau pabodo, ryškios spalvos taip pat atsibodusios, – teigė R. Samulionienė. – Užsakovai savo namuose nori prabangaus stiliaus, bet ne grynos klasikos, nes ji kiek per sunki.“

Moderni klasika – žodžių žaismas, tarsi prieštaraujantis vienas kitam. Tokiame stiliuje išvysime lengvas baldų kojytes, dažytą medžio masyvą, jame vyraus šviesios pastelinės spalvos. „Saulės mūsų krašte mažai, reikia išnaudoti, kiek jos yra. Blizgios medžiagos, veidrodžiai didina patalpas, todėl namai atrodo šviesūs, šventiški“, – didėjančią šviesių interjerų paklausą pagrindė dizainerė.

Didesnės erdvės yra dėkingesnės kūrėjui, nes jose lengviau rasti funkcionalius sprendimus ir galima paieškoti „razinų“ – taip netikėtas interjero detales apibūdina dizainerė R. Samulionienė. Beveik 300 kv. m name, kuris stovi 15 km nuo miesto nutolusioje gyvenvietėje, įsikūrusi inteligentiška šeima. Daug po pasaulį keliaujantys žmonės norėjo elegantiškų, lengvų, neapkrautų detalėmis ir „nerėkiančio“ stiliaus namų. Saikinga prabanga, šiltas, šviesus koloritas ir klasikinio interjero akcentai suteikia šiems namams jaukumo. Išskirtinis namų akcentas – puošybinės juostelės.

Dekoravimo elementai, naudojami kuriant interjerą, gali būti įvairūs. Tai – keraminės plytelės, medienos apmušalai, metalo elementai, stiklas, tradicinis dažymas ir tapetavimas. Vienas seniausių − išraiškingas, gana sudėtingas, tačiau nepaprastai įspūdingas apdailos būdas – sienų, lubų, fasado plokštumų dekoravimas įvairiais lubų apvadais, puošybinėmis juostelėmis, dekoro elementais, bareljefais ir skulptūrinėmis kompozicijomis.

Puošybinės juostelės yra naudojamos kaip dekoras sienoms ir luboms puošti. Be to, jos leidžia skirstyti paviršius į zonas: padalyti erdves, kurti įvairiausios formos rėmus, panaudojant kampinius elementus.

Puošybinėmis juostelėmis galima paslėpti skirtingų spalvų ar skirtingų faktūrų medžiagų sujungimus. Net keliuose erdvaus namo kambariuose panaudotas šis dekoratyvinis elementas. Sodrių spalvų miegamajame už lovos atkaltės esanti siena puošta klasikinių raštų tapetu, o specialus apšvietimas dar labiau paryškina šį dekoro elementą.

Miegamajam parinkta daugiau aksominių, violetinės spalvos atspalvių, nes taip pageidavo šeimininkai – tamsesnių spalvų koloritas juos nuteikia gilesniam miegui. Laiptų, vedančių į antrą namo aukštą, turėklų ornamentą taip pat bandyta priderinti prie tapetų. Anot dizainerės R. Samulionienės, raityti ornamentai sutinkami klasikiniame interjere, o moderniai klasikai priskiriamame interjere jie plonesni, lengvesni ir šviesesni.

Nuotraukas galite pamatyti čia:

https://www.arras.lt/lt/interjerai/igyvendinti-interjero-projektai/28-elegantiskas-namo-interjeras-siauliuose

Nuoroda internetiniame žurnale:

http://www.supernamai.lt/saikinga_prabanga_spinduliuojantys_sviesus_namai/